Поняття про кавомолку прямого помолу та основні переваги

Існують кавомолки, які мають прямий помел зерен. Ці пристрої мають два бункери – один для цільних зерен зверху, другий – для порошку, що утворився, знизу апарату. З першого до другого продукт проходить через жорна, які можуть різати або дробити інгредієнти.

Пропонується замовити кофемолку на zavari.ua, вибравши найбільш вдалий варіант.

Переваги

Кавомолки такого типу є найбільш традиційними варіантами. Всі ручні види з давніх-давен ставилися до пристроїв прямого помелу. Найважливішою перевагою цього виробу є якість приготовленого напою. Завдяки своїм особливостям кофемолка прямого помелу зберігає всі смакові та ароматичні особливості зерен, передає тонкощі букета.

Другим важливим фактором є можливість регулювання ступеня помелу. Це досягається зміною відстані між жорнами, які подрібнюють каву. Такий підхід дозволяє підібрати розмір порошку під особливості приготування, і використовується для цього пристрою — кофемашин, турків, френч-пресів та інших.

Досягається високий рівень однорідності помелу, що також покращує якість готового напою, дозволяє досягати стабільних результатів при заварюванні.

Кавомолка прямого помолу дозволяють точно підбирати кількість зерен та готового порошку залежно від порції кави, можна швидко розрахувати обсяг та кількість чашок напою.

Правила роботи

Головне при використанні таких пристроїв – правильно поставити ступінь помелу. У ручних кавомолках це робиться за допомогою гвинта, що знаходиться під жорном. Затягуючи або відпускаючи його, можна змінювати розмір щілини між двома деталями, що ріжуть або дроблять.

Електричні варіанти мають градуювання на корпусі та ручку, яку виставляють навпроти певної цифри. У найбільш сучасних електронних варіантах цей параметр встановлюється на дисплеї.

Важливо також визначитися з бункером для засипання зерен, він повинен вміщувати потрібну кількість кави для приготування однієї або кількох порцій. Зазвичай він перевищує 100 грамів у електричних, і 50 — у ручних.

Жорнова можуть створюватися зі сталі або кераміки, цей фактор визначає їх зносостійкість та можливості очищення.

Імпульсний режим роботи означає, що апарат може вимикатися при перегріві, підвищених навантаженнях або надто тривалої безперервної експлуатації.

Підбирати потрібно апарат виходячи з кількості порцій, які потрібно приготувати, об’єму та міцності напою.

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Пожалуйста, введите ваш комментарий!
пожалуйста, введите ваше имя здесь