Як правильно відновити данні з флешки

Якщо щось трапилося з вашою флешкою, на які були цінні дані, головне – не панікувати.

Як відновити дані з флешки? Нічим крім панікою не пояснити ситуацію, коли клієнт, ненароком вилучивши всі фотографії з фотоапарата, форматує картку пам’яті. А потім у стані афекту починає фотографувати все поспіль, щоб перевірити, що картка все ще працює. При цьому він перезаписує видалені фотографії, і відновлення стає складнішим.

Якщо важливі файли на флешці просто випадково видалили, або відформатували карту пам’яті з важливою інформацією, відновлення даних у таких випадках — проста стандартна процедура. У таких випадках можна отримати всю інформацію просто за допомогою спеціалізованих програм. Ви можете спробувати зробити це самостійно, головне нічого не записувати на пошкоджений носій. Це просте і дуже важливе правило, але дуже часто трапляються випадки, коли людина сама намагається зайнятися відновленням своїх даних і записує результат відразу ж на флешку — це можна порівняти з «пострілом собі в ногу».

У деяких випадках, коли комп’ютер не бачить флешку або просто не відкривається, проблема може бути в апаратній начинці вашого флеш пристрою. Це може бути збій контролера чи чіпів пам’яті. Але навіть якщо ви розбили флешку вщент, а при цьому чіпи пам’яті залишилися цілими, то дані все одно можна відновити.

Як відновити дані та файли з флешки

Поділяють два типи проблем:

  • «Логіка» — пошкоджена файлова система, флешка фізично справна, але доступу до даних немає. Наприклад, їх випадково видалили, відформатували картку тощо.
  • «Фізика» — флеш накопичувач несправний, це може бути як збій контролера, так і чіпів пам’яті. Стандартні симптоми — флешка не визначається або не відкривається, флешка визначається об’ємом 0 байт і т.п.

Залежно від типу проблеми з флешкою ​​різняться методи відновлення документів.

Як відновити файли з флешки після видалення чи форматування

Розглянемо спочатку, як повернути дані зі справної флешки після видалення чи форматування. У цю категорію часто потрапляють ситуації, коли дані зникають після вірусів, стає недоступний розділ файлової системи. Збій у файловій системі може статися через некоректне відключення пристрою або через збої в роботі якихось програм. Для відновлення інформації у таких випадках використовується спеціалізоване програмне забезпечення. У принципі, будь-хто може завантажити якусь програму для відновлення флешки та спробувати самостійно. Головне — не зробити на носії жодних змін.

У простих випадках, якщо після того, як дані зникли, на пошкоджений носій нічого не записували, відновлення даних з флешки можливе з максимальним збереженням структури каталогів і імен файлів. Тобто. ви отримаєте дані в колишньому вигляді із збереженням дерева папок та всіх файлів.

При пошкодженні файлової системи структура папок та імена файлів можуть бути відсутніми. Тоді необхідно повне програмне сканування flash носія з метою зібрати інформацію про фрагменти файлів та побудувати дерево каталогів. Іноді отриманої інформації може бути недостатньо, тоді використовуються інші методи. Досвідчені фахівці розуміють, у яких ситуаціях доцільний той чи інший підхід. У випадках, коли проводився запис на flash пристрій, наприклад, після форматування записали нові файли на той же флеш носій, частина даних може бути недоступна для відновлення.

Джерело: https://epos-recovery.com.ua/

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Пожалуйста, введите ваш комментарий!
пожалуйста, введите ваше имя здесь