Курячі стегенця в духовці: як приготувати та поради

Цю чудову страву, можна готувати на вечерю чи обід, або на свято. Тому що курка зі спеціями запечена в духовці є дуже смачною та соковитою.

Водночас процес приготування відрізняється простотою, тому страву зможе виконати кожна господиня. Свіжу курочку легко замовити за посиланням https://znatnakurka.ua/, де ви знайдете високоякісну продукцію та приємні ціни.

Продукти потрібні для приготування страви:

  • стегна курячі − 2 кг.;
  • паприка − 2 ст. л.;
  • оливкова олія оливкова − 60 мл.;
  • лимон − 1 шт.;
  • чорний мелений перець − 1 ч. л.;
  • сіль − 2 ч. л. або за смаком;
  • порошок часниковий − 1 ст. л.

Слід відмітити, що продукція торгової марки Знатна курка чудово підходить для приготування будь-якої страви з курки.

Приготування маринаду

Спочатку до великої ємності додайте потрібну кількість солі, паприки, чорного меленого перцю та часникового порошку. Далі перемішайте ці компоненти в однорідну сипучу масу.

Після цього промийте під проточною водою лимон й висушіть його за допомогою паперових кухонних рушників. Візьміть тертку з мілкими отворами та натріть лимонну цедру в окрему тарілочку. Залишки лимона розріжте навпіл на обробній дошці. Далі видаліть сік з половинки цитруса використовуючи соковижималку в тарілочку з цедрою.

Після цього перелийте сік з лимонною цедрою у велику ємність зі спеціями. Додайте оливкову олійку та перемішайте маринад, щоб отримати однорідну консистенцію.

Приготування курки

Промийте під проточною водою розморожені стегенця курки, перекладіть на обробну дощечку та зачистіть від жиру. Спираючись на свій смак, приберіть курячу шкірку з м’ясних шматків або залиште.

Перекладіть в ємність з маринадом підготовлені стегна курки. Необхідно руками добре промазати на поверхні кожний шматочок. Далі накрийте ємність харчовою поліетиленовою плівкою та приберіть до холодильника на 60 хвилин для просочення маринадом. Тривалість маринування впливає на смак курячих стегенець.

Випікання курячих стегенець

Після того, як стегенця замаринувалися, дістаньте їх з холодильника. Розігрійте духовку до 200 градусів по Цельсія. Далі у форму для випікання викладіть курячі стегенця. Випікайте курку приблизно 30 хвилин до появи рум’яної гарної скоринки.

Гарячу страву можете заздалегідь викласти по тарілках чи подати на великому святковому блюді. В якості гарніру можете використовувати відварені макарони або крупи. Також підійде картопляне пюре чи легкі салати.

Всім смачного!

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Пожалуйста, введите ваш комментарий!
пожалуйста, введите ваше имя здесь