Декілька лайфхаків щодо проведення ремонту

Ремонт в квартирі – це завжди клопіт, турботи та гроші. Навіть під час косметичного ремонту, — багато шуму, пилу і витрат часу.

Проживання в домівці стає не комфортним, тому ремонт завжди відкладається на “потім”. Але, якщо скористатись лайфхаками та секретами майстрів, можна прискорити роботи, зекономити на матеріалах, та зменшити обсяги прибирання в оселі після завершення процесу. Щоб ремонтувати житло було швидко та зручно, фахівці будівельного сервісу “Локальний Ремонт” створили з власного досвіду невеликий список дієвих секретів, які справді стануть у нагоді під час ремонту.

Пересунути меблі легко

Для того щоб простіше пересунути важкі меблі — диван, ліжко, шафу чи комод, — потрібно під ніжки покласти кришечки з пластику. Цей спосіб звісно можна застосувати лише якщо даний вид меблів має ніжки. Бо якщо під край деревно-стружкової плити покласти пластикову кришку, вона зігнеться і не буде тримати вагу предмета. Замість кришечок можна використати помиті молочні пакети. Вивертаємо пакет навиворіт і надягаємо його на кожну ніжку меблів. Таємниця полягає в тому, що молочні пакети змащуються особливою спеціальною рідиною, у складі якої міститься парафін, тому пакет ковзкий, і меблі можуть їхати підлогою наче по льоду. Для переміщення важкого дивана або шафи, молочний пакет складаємо у кілька шарів.

Виконання робіт з фарбами

Малярні роботи мають свої особливості. Знання цих ньюансів допоможе швидше і якісніше пофарбувати поверхню.

Пензлик і запах фарби

Якщо нанести клей на основу щітки, де кріпляться ворсинки — пензлик прослужить довше і на пофарбованій поверхні не буде втраченого щіткою ворсу. А, якщо перед початком малярних робіт поставити у приміщенні ємність з добре підсоленою водою — то запах фарби в кімнаті не буде таким інтенсивним і швидко зникне після завершення малярних робіт. Особливо це актуально для масляних фарб та різних емалей які мають сильний, виражений хімічний запах. З цією ж метою, можна також розвісити у приміщенні кілька старих рушників чи простирадло, змочені солоною водою.

Захистити від фарби підлогу та стіни

Всі стики поверхонь, де завершується зона фарбування, наприклад межа стіна-одвірок, або плінтус-стіна, треба проклеїти малярним скотчем. Якщо фарбуємо стіну, то скотч слід нанести на плінтус, одвірок та стелю, — щоб захистити їх від випадкових крапель фарби. Додатково, краще застелити підлогу старою клейонкою, або розрізаними сміттєвими пакетами, або поліетиленовою плівкою. Після висихання фарби, скотч знімається і захищені ним поверхні залишаються чистими.

Свердлимо отвори у стінах

Найбільш поширені проблеми при свердлінні — це пил від бетону чи цегли стіни, а також ризик сколів на кахлях біля отворів. З цим частіше всього стикаємося, коли потрібно зробити ремонт у ванній кімнаті чи на кухні. Щоб уникнути пилу, застосовуємо матеріали-помічники: малярну стрічку та сміттєвий пакет. Слід приклеїти пакет під місцем свердління, а також проклеїти саму поверхню стіни, де буде майбутній отвір. Свердлимо акуратно, не поспішаючи, щоб пил не здіймався у повітря, а сипався в приклеєний біля місця роботи, пакет. Після завершення робіт, малярна стрічка легко знімається з поверхні разом з сміттєвим пакунком, в який зсипався весь пил з отвору.

Коли свердлимо стелю, наприклад для навішування карнизу чи люстри, то на свердло можна зробити невелику насадочку з розрізаної навпіл пластикової пляшки. Вся пилюка з отвору в процесі роботи збиратиметься в цю ємність. Досвідчені майстри навіть не викидають таку приспособу після завершення роботи і залишають її разом з інструментом на наступний раз.

Свердлимо облицювальну плитку

Щоб запобігти тріщинам, слід акуратно зачистити глазур на кахлі в місці майбутнього отвору. Це можна зробити за допомогу шматочка наждачного паперу. Тільки після цього робим отвір ручним або електродрилем, чи шурупокрутом, на низьких обертах. Якщо є можливість, свердлимо кахлі до початку їх монтажу. Зверніть увагу, що тріщини частіше утворюються на краях плитки, тому якщо технічно можливо, отвори у кахлях краще робити в центрі або ближче до центру.

Робота з інструментом під час ремонту

На дрібному ремонтному інструменті, наприклад на свердлі чи мітчику, не завжди добре видно маркування. Особливо, якщо деталь вже давно експлуатується.

Як визначити маркування інструменту, якщо його погано видно

Можна застосувати лак для нігтів, краплю фарби, або канцелярського коректора. Проводимо маленьким пензлем по гравіруванню з символами і серветкою, або шматиною витираємо лак чи фарбу. Частина барвника, яка потрапила в канавки гравіювання, буде добре видна і буде легко прочитати нанесені цифри та літери. Також, можна зробити фото маркування на смартфон і максимально збільшити зображення. В цьому випадку дрібний напис також буде гарно видно.

Коли не вистачає підходящих саморізів

Якщо під час роботи закінчились потрібні саморізи для дерева і залишились тільки метизи по металу, то можна взяти господарське мило і натерти ним наявний саморіз. Тоді він добре закрутиться в поверхню деревини.

Завершальні етапи ремонтних робіт

Помилки та дрібні недоліки, на жаль, супроводжують будь які будівельні роботи. Поглянемо, чим тут можуть зарадити секрети майстрів Локального Ремонту.

Маскуємо недоліки на поверхні

Якщо на поверхні залишись старі та непотрібні отвори, їх можна замаскувати перетертою з милом крейдою. Ця ідея годиться для будь яких поверхонь, до яких можливо підібрати колір крейди. А, тріщини в натуральному дереві добре маскуються сумішшю тирси з клеєм ПВА, яка наноситься шпателем.

Приховуємо просвіти між шпалерами

Якщо два листи шпалер при наклеюванні розійшлись, можна використати затирку для кахлів у колір шпалер, і акуратно нанести її на місце стику. Також, з цією метою можна використати олівець чи маркер, колір яких вдається підібрати більш точно.

Видалити сліди старих масляних фарб

На невеликих ділянках можна спробувати провести праскою по фользі для видалення старої масляної фарби з поверхні. До стіни притуляємо звичайну алюмінієву фольгу і проводимо по ній нагрітою праскою. Фарба розм’якшуються і тоді легше знімається зі стін та інших поверхонь.

Лайфхак при виборі кольору підлогового покриття

Часто виникає запитання: який колір ламінату, плитки або лінолеуму краще обрати для підлоги? Якщо ви бажаєте, щоб на підлозі не було помітно кожну порошинку, краще зупинити вибір на світлій підлозі. Темні кольори, звісно, створюють певний настрій та атмосферу, але вимагають постійного прибирання до стану ідеальної чистоти.

Висновок

Ремонт в помешканні — це справді складно. Але, зробивши його хоч один раз самотужки, кожен набуває неабиякого життєвого досвіду. Старші люди навіть іноді жартують: “Молодята, перш ніж укладати шлюб, спочатку зробіть удвох ремонт! Коли не розбіжитеся, та ще й справитесь — вік вам разом вікувати.”

Якщо ж бажання, чи можливості робити ремонт немає, то надійніше доручити справу фахівцям. Сервіс Локальний Ремонт завжди порадить, надасть консультацію і виконає ремонт у вашому домі без проблем та зайвих клопотів.

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Пожалуйста, введите ваш комментарий!
пожалуйста, введите ваше имя здесь