Як правильно оформити розлучення через інтернет

Крах шлюбу – це часте явище сімейного життя, воно відбувається більше, ніж у половині випадків. У таких ситуаціях виходом стає розлучення.

Цю процедуру необхідно проводити у суворій відповідності до закону, виконувати всі його вимоги. Для розуміння всіх деталей варто дізнатися більше про розлучення на https://razvod-online.com.ua/blog/de-podaty-na-rozluchennya.html.

Як і де відбувається процедура

В Україні такі взаємини визначаються Сімейним кодексом, який вказує, що розлучення може проводитися через РАГС або суд. Кожен варіант має свої нюанси, що проходить за певними правилами.

У РАГСІ можуть розлучитися пари, які не мають спільних неповнолітніх дітей. Це стосується сімей, де є діти віком до 18 років, але вони є нащадками одного чоловіка, а друга людина офіційно їх не удочеряла або не усиновлювала. В інших ситуаціях розлучення здійснюється лише через суд за місцем проживання пари. При роздільному проживанні заяву про розірвання шлюбу подається за місцем проживання відповідача.
Для оформлення через РАГС потрібно скласти заяву, де вказати, що немає протиріч щодо самої процедури та поділу майна.

Проведення процедури через суд

Цей процес також починається зі складання заяви. Воно може бути спільним, завіреним нотаріусом, якщо всі деталі поділу майна, опікунства над дітьми вирішені та не викликають суперечок між подружжям. Суд у таких випадках погоджується із позивачем.

Якщо є протиріччя, то подавати заяву може лише одна сторона. У цій ситуації потрібно також вказати умови утримання дітей, хто опікується, яка сторона повинна сплачувати аліменти та інші умови. Суд розглядає всі обставини, що призвели до розлучення, умови життя, які сторони можуть забезпечити дитині, та ухвалює рішення.

Розмір аліментів, спосіб їхньої сплати, участь у вихованні дітей – усі ці питання можуть входити до компетенції суду, його вирішення буде остаточним. Тому потрібно правильно скласти заяву, підібрати пакет документів. Із цим найкраще впорається компетентний досвідчений юрист. Він складає договір, який можуть підписати сторони до засідання, щоб суд міг врахувати цей факт при винесенні рішення.

Якщо один із подружжя не згоден на розлучення, то процедура здійснюється також через суд. Позивач складає заяву, перераховує причини такого рішення, та подає його до інстанції за місцем проживання відповідача. Питання може вирішитися після одного засідання, у разі взаємних претензій часто потрібні кілька слухань.

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Пожалуйста, введите ваш комментарий!
пожалуйста, введите ваше имя здесь