Як обирати насіння на посів та правила вирощування

Насіння для посіву різних культур набувають фермери, садівники та городники. коли настає час саджати рослини. При цьому важливо, щоб посівний матеріал був гарної якості, адже від цього фактора залежатиме схожість посівів.

Можна замовити насіння на Агро Експерт, щоб отримати гарантовано якісний матеріал, який стане запорукою чудового врожаю.

Правила посіву

Збираючись купити насіння на посів, слід розібратися, як правильно вирощувати насіння, щоб отримати великий урожай:

  1. Насамперед слід перевірити термін придатності насіння, щоб переконатися, що воно придатне для посіву. Чим більше часу зберігалося насіння, тим нижчою буде їхня схожість.
  2. Сіяти насіння потрібно в дуже якісний, добре підготовлений ґрунт. Вона обов’язково має бути пухкою, оскільки щільна кірка на поверхні погано обробленого ґрунту не дозволить паросткам пробитися через неї нагору.
  3. Перед посівом можна замочувати насіння, щоб домогтися їх якнайшвидшого проростання. При цьому не потрібно занурювати насіння у воду повністю, адже воно тоді може задихнутися. Щоб правильно замочити насіння, слід акуратно розкласти його на мокрій марлі, помістивши його в пакет, щоб унеможливити випаровування вологи. Насіння, яке не проклюнеться в належний термін, слід викинути. Не слід піддавати замочування насіння, яке було оброблено стимуляторами росту або фунгіцидними препаратами. Замочування змиє з них активні речовини та зменшить ефект від використання стимулюючих засобів.
  4. У процесі посіву насіння важливо звертати увагу на глибину занурення у ґрунт кожного насіння. За умовчанням оптимальною глибиною посіву вважається показник, що дорівнює трьом діаметрам цього насіння. Зазвичай цей параметр дорівнює 1,5 см. Якщо насіння настільки дрібне, що визначити їх діаметр важко, сіяти їх слід, розташовуючи прямо на землі. Зверху посіяне таким чином насіння можна лише злегка присипати пухким ґрунтом.

Технологія посіву

Для посіву насіння можуть застосовуватись такі методи:

  1. Розкидний метод передбачає розміщення насіння випадковим чином, без формування рядів. Ця технологія застосовується при посіві рису та інших культур.
  2. Смужний посів має на увазі висівання насіння широкими смугами. У таких шпальтах сходи не заважають одна одній.
  3. Технологія рядового посіву має на увазі розміщення насіння рівними рядами.
  4. Вільний простір між рядами становить 10-20 см. Це оптимальний метод посіву для таких рослин, як гречка, горох, зернові культури.

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Пожалуйста, введите ваш комментарий!
пожалуйста, введите ваше имя здесь