Проблеми в неврології: симптоми та часті захворювання

Неврологія – це дуже популярна в наш час галузь медицини. Вона має зв’язок з вивченням нервової системи, її функцій та структури, захворювань.

Ортопедія та травматологія можуть допомогти в діагностиці проблем. Захворювання з сфери неврології впливають на різні аспекти функціонування нервової системи та викликають чимало різноманітних симптомів.

Основна симптоматика неврологічних захворювань

Ви можете своєчасно розпізнати наявність в себе проблем, щоб звернутися до лікаря. Для цього зверніть увагу на таку яскраву симптоматику:

  1. Головний біль. Він може бути симптомом мігрені, напруженого головного болю або більш серйозних станів (пухлина або інсульт).
  2. Запаморочення та порушення рівноваги. Такі симптоми свідчать про проблеми з вестибулярною системою. Також вони можуть виникати, коли уражений мозочок.
  3. Слабкість або параліч. Виникає через ураження мозку або ж нервів. Дуже часто симптом виникає при інсульті або ж розсіяному склерозі.
  4. Порушення чутливості. Це оніміння, поколювання або відчуття «повзання мурашок». Це наслідок діабетичної нейропатії або ж компресії нервів.
  5. Проблеми з пам’яттю та когнітивними функціями. Свідчать про деменцію, хворобу Альцгеймера або інші розлади нейродегенеративного типу.
  6. Тремор. Неврологічний тремор може бути ознакою хвороби Паркінсона або ж інших рухових розладів.
  7. Порушення сну. Сюди входять такі проблеми, як безсоння, апное сну, надмірна сонливість. Симптоми мають прямий зв’язок з неврологічними станами.
  8. Емоційні зміни. Депресивний стан, тривога або зміни настрою часто супроводжують неврологічні захворювання.

Нейрохірургія Київ пропонує позбавитися від всіх цих симптомів. Вам вдасться відчувати себе комфортно та насолоджуватися життям без різних проблем.

Які неврологічні захворювання існують?

Існує чимало різновидів таких захворювань. Серед характеристик розповсюджених варіантів:

  • інсульт: кровообіг в мозку порушується, тому важливий орган втрачає свої головні функції;
  • розсіяний склероз: хронічне захворювання, яке впливає на мієлін (оболонку нервових волокон);
  • епілепсія: хронічний стан, який характеризується повторними епілептичними нападами;
  • хвороба Альцгеймера: захворювання призводить до прогресуючої втрати когнітивних функцій та погіршення пам’яті;
  • хвороба Паркінсона: рухове порушення, яке викликає деградацію нейронів у певних ділянках головного мозку.

Неврологія лікування пропонує лише сучасні методи усунення різноманітних проблем зі здоров’ям. Вам варто звернутися до спеціаліста, який проведе діагностику організму та призначить грамотну терапію!

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Пожалуйста, введите ваш комментарий!
пожалуйста, введите ваше имя здесь