Поняття та декілька правил проведення мамографії

Онкологія молочних залоз є досить поширеним захворюванням жінок. Рання діагностика дозволяє отримати відомості на початковому етапі розвитку недуги і провести якісне, результативне лікування.

Для проведення процедур пропонується мамографія Миколаїв.

Концепція

Терміном «мамографія» називають процес вивчення внутрішнього стану жіночих молочних залоз. Основою процедури є рентгенівське випромінювання, коли промені проходять крізь тканини та дозволяють отримати всі види новоутворень.
Серед процедур, які використовує мамографія, виділяють:

  1. Рентгенівське опромінення та формування знімка внутрішньої частини молочної залози. Це найдієвіший і найнадійніший варіант виявлення новоутворення. Метод є абсолютно безпечним, використовується мінімальна доза.
  2. Проведення магнітно-резонансної терапії не потребує використання радіоактивного опромінення, але при цьому точність діагнозу знижується.
  3. Комп’ютерна томографія відноситься до додаткового методу, що дозволяє уточнити діагноз. У цьому випадку тканини молочної залози вивчаються пошарово, даючи розуміння суті новоутворення.
  4. Ультразвукове дослідження, яке позначається абревіатурою УЗД. Застосовується разом із рентгенівським методом діагностики, щоб уточнити характер новоутворень.

Особливості

Сучасні засоби проведення мамографії дозволяють отримати зображення будь-якого новоутворення у різних проекціях за допомогою цифрових та інших методик. Для цього використовується найновіше обладнання, яке діє безболісно.

Проте існує ціла низка протипоказань щодо діагностики, тому потрібно проконсультуватися з лікарем, озвучити всі наявні прояви захворювань.

Рекомендується проводити процедуру при менструальному циклі в період з п’ятого по дванадцятий день, щоб отримати точніші результати, якщо йдеться про жінок фертильного віку.

Процедура проводиться амбулаторно, не потребує госпіталізації. У день її здійснення не рекомендується використовувати дезодоранти, засоби для шкіри. Наявність у складі кальцію можуть спотворити результати, показавши розвиток онкології. Також потрібно буде зняти всі прикраси або пірсинг, що потрапляє до зони обстеження.

Якщо є імплантати грудей, необхідно попередити персонал про їх наявність. Потрібно провести додаткові знімки, але вплив на результати, і самі імплантати, ніяких впливів не буде.

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Пожалуйста, введите ваш комментарий!
пожалуйста, введите ваше имя здесь