Встановлення відеонагляду на складі: правила та переваги

Складські приміщення потребують особливого підходу до організації охорони. Тут необхідний захист від проникнення, спостереження за роботою персоналу в плані розкрадань та поводження з предметами, матеріалами, обладнанням, що зберігаються.

Найкраще ці цілі досягаються при використанні постійного відеоспостереження. Потрібно монтаж камер та створення єдиної системи. Пропонується встановити відеонагляд на складі, використавши рекомендації та послуги досвідчених спеціалістів.

Встановлення

Існує два сучасні варіанти системи відеоспостереження:

  1. Зйомка та передача даних за допомогою IP-камер, що є міні-комп’ютером, і транслюючих сигнал за допомогою проводу кручена пара. По ньому обладнання отримує харчування.
  2. Передача сигналу бездротовими камерами по WI-FI, де потрібна наявність інтернету та автономних акумуляторів для постачання електроенергії.

Процес монтажу має декілька стадій:

  1. Вибираються точки спостереження та тип камери.
  2. Визначаються місця монтажу таким чином, щоб пристрій міг охопити найбільш небезпечні місця для проникнення або контролювати простір для запобігання незаконним діям.
  3. Камери встановлюються на висоті, захищаються антивандальними боксами, перевіряються кути огляду, можливості повороту, видалення та наближення об’єктів.
  4. Прокладаються лінії зв’язку. Для крученої пари на відстані більше 100 метрів потрібно встановити маршрутизатор для посилення сигналу, на пункті управління комутатор з числом гнізд рівним кількості камер, щоб сформувати систему.
  5. Для WI-FI з’єднання в місцях проходження сигналу через стіни та перекриття варто розмістити роутери, щоб посилити чутливість системи.
  6. На пункті спостереження встановлюється сервер, який приймає та записує трансляцію, що зберігає дані не менше 24 годин, краще 48. За допомогою ПЗ усім камерам надається унікальна адреса, система зв’язується воєдино і зображення виводиться на екрани моніторів.
  7. Пропонується купити обладнання, виходячи з типу системи спостереження, кількості пристроїв, необхідних для повноцінної роботи.

Переваги

Відеоспостереження на складі є засобом об’єктивного контролю, що дозволяє фіксувати всі порушення та зловживання, що є найважливішим для нормального функціонування.

Витрати на купівлю та монтаж дозволяють знизити втрати, що окупає систему у максимально стислий термін. Є можливість захистити найуразливіші точки у постійному режимі, чого не можна досягти іншими засобами.

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Пожалуйста, введите ваш комментарий!
пожалуйста, введите ваше имя здесь