Як впливає переказ коштів на податки та наслідки

Переказ коштів на банківську картку не є чимось особливим та незвичним. Подібні операції здійснюються звичайними українцями постійно.

Це дозволяє швидко та без власних зустрічей вести розрахунки. Все що для цього потрібно, мати достатньо грошей на рахунку, підключення до Інтернету та реквізити картки особи (магазину), якій здійснюється переказ. Важливо, щоб перекази не були призначені для підприємницької діяльності. Деталі можно знайти на https://zkg.ua/

Наслідки при переказі коштів фізичних осіб з картки на картку

При переказі коштів з картки на карту для фізичних осіб не має жодних негативних наслідків. А ось отримувач має декларувати подібний дохід, відповідно сплачувати податки.

Перевірка проведених операцій може здійснюватися з ціллю виявлення неоподаткованих джерел заробітків, які не всі вважають а потрібне декларувати. Виявивши правопорушення, бюджет державної казни наповнюється за рахунок отриманих штрафів та податків.

Для фізичних осіб, які не є ФОПами, регулярні надходження не від близьких родичів буде розцінено як правопорушення. Штраф складе в такому випадку від 17 до 34 тисячі гривень. Так як не було зареєстровано підприємницьку діяльність, як того вимагає законодавство України. До уточнення інформації щодо переказів з картки на картку, рахунок може бути «заморожений».

Хто може зробити запит до банку?

Згідно прийнятого законодавства, банки мають в обов’язковому порядку повідомляти про відкриті банківські карти ФОПів, які виступають у ролі фізичної особи. Проте, слід зазначити, що банк повинен інформувати про саме правопорушення, а не розкривати кількість коштів та операцій, які виконувались по цим рахункам.

ФОПи використовують для розрахунків непідприємницькі картки з деяких причин. Це може бути незнання законів або бажання зменшити податки.

Докладна інформація щодо банківських операцій може надаватися лише:

  1. За запитом податкової служби (без права дізнатися кількість коштів).
  2. За рішенням суду, ініціатором якого був податковий орган (з наданням інформації щодо переказів, руху та суми коштів.

Отже якщо податкова дізнається рахунок фізичної особи, їй доведеться звернутися до суду аби отримати інформацію у повному обсязі.

Процент з доходу повинен бути оплачений у розмірі 18 відсотків та 1,5 % воєнного збору. Не слід забувати про те, що існує річний ліміт на отримання коштів у якості переказу.

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Пожалуйста, введите ваш комментарий!
пожалуйста, введите ваше имя здесь