Як проводять бортування та розбортування коліс

Сучасні покришки робляться міцними, довговічними. Однак стан доріг, наявність сторонніх предметів можуть привести до пробиття шини або деформації диска. У такій ситуації знадобитися зняття гуми.

Найкраще звернутися до фахівців і замовити послуги шиномонтажу на https://iren-avtocentr.com.ua.

Поняття

Процес, іменований разбортовкой отримав свою назву завдяки принципу проведення. Необхідно вплинути на борт покришки, щоб зняти її край з полиці колісного диска.
Сполучення влаштовано так, щоб кінець гуми заходив за вигин металевого елемента і чіплявся за нього, міг витримувати значні механічні навантаження, не вискакував на високій швидкості і при сильному тиску. Розрахована система на вертикальні зусилля, вони є основними при експлуатації автомобіля. Тому для зняття покришки потрібно сильне бічний вплив, інакше роз’єднати шину і диск не вдасться.

Існує два методи проведення розбортовки:

  1. Ударний, коли різке зусилля за допомогою кувалди збиває покришку з гнізда, і її край виходить за колісний диск.
  2. Ненаголошений, де потрібно сильне натискання на борт, щоб шина стиснулася з бічної частини і вийшла з паза. В цьому випадку можна використовувати важіль, або значну масу, наприклад іншого автомобіля.

Бортівкою називають зворотну процедуру, коли покришка надівається на колесо. Вона проводиться аналогічно разбортовке, тільки в зворотному порядку.

Правило

Зняття шини з колеса ударним методом є архаїчним і вкрай небезпечним. По-перше, гума володіє сильною віддачею, при відскоку можна отримати травму, по-друге, будь-яка неточність може пошкодити шину або колісний диск. Для пом’якшення впливу використовують спеціальні клини, що розподіляють силу удару по більшій площі, і дозволяють швидше роз’єднати сполучаються елементи.

При проведенні робіт потрібно виконувати наступні правила:

  1. На краю диска і покришки наноситься Проникаюча мастило, яка дозволить легше і швидше розірвати з’єднання, дозволяючи гумі вислизнути з поглиблення. Це ж допоможе якщо краю прихоплені корозією. Для камерної шини застосовується тальк.
  2. Починати процес потрібно з краю протилежного вентилю. Колесо спускається і викручується золотник.
  3. Процес проводиться поступово, в кілька прийомів по колу колеса, щоб не порвати гуму.

Установка нової покришки ведеться з дотримання тих же правил. Попередньо потрібно перевірити диск, його відповідність еталонної формі і очистити внутрішню частину.

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Пожалуйста, введите ваш комментарий!
пожалуйста, введите ваше имя здесь