Подробиці щодо вирощування насіння соняшника

Ви бажаєте виростити на своїй ділянці соняшники? Це можна зробити легко, якщо пам’ятати про існування деяких правил.

Можна у компанії Агро Експерт купити Насіння соняшника високого рівня якості. Роздивимося, що робити з ними далі.

Правила висадки насінні соняшника у відкриту землю

Щоб впоратися з завданням, варто пам’ятати про існування деяких правил. Процес посадки насіння складається з деяких ключових етапів, які варто роздивитися більш детально:

  1. Перед тим, як сіяти насіння, можна не підгодовувати землю на ділянці. Достатньо просто прибрати увесь бур’ян, а також перекопати грунт. Якщо ви давно не вносили підкормку, варто це зробити. Підійде звичайне добриво на основі мінералів.
  2. Підготуйте насіння до його посіву. Для цього потрібно замочити його на дві години у марганцівці. Насіння, що браковане, потрібно обов’язково прибрати.
  3. Полийте майбутню грядку з лійки, дочекайтеся, поки уся волога впитається.
  4. Зробіть лунки для того, щоб посіяти насіння. Відстань між ними повинна бути не менше 90 сантиметрів. Чим більше дистанція, тим більш крупним буде насіння.

Сіяти насіння соняшника потрібно на глубину до 8 сантиметрів. Це відповідає глубині тих лунок, що ви створили. У одну лунку заборсують не менше трьох насінин. Ви зможете позбавитися від ситуації, коли якесь насіння недієспосібне, браковане.

Догляд за соняшником після його посіву

Соняшник не потребує особливого догляду. Після посадки достатньо просто притримуватися таких правил:

  1. Поливати соняшник потрібно регулярно. Важливо, щоб земля була вологою. У період бутонізації та цвітіння полив в особливості важливий. У особливо жарку погоду потрібно поливати культуру кожного дня.
  2. Якщо ви посадили рослину на тій ділянці, що продувається вітрами, потрібно користуватися опорами. У всіх інших ситуаціях підв’язувати рослину не обов’язково.
  3. Рослина полюбляє підкормку калійним добривом. Не варто користуватися високою кількістю азотних добрив. Перед тим, як рідкого розчину важливо полити культуру за декілька годин звичайною водою.
  4. Збирати вже достигший соняшник також не важко. Просто зріжте голівки рослин гострим ножем. Якщо насіння вологе, сушіть їх у сухому та світлому місці.

Насіння соняшника варто купувати тільки у перевірених місцях. Це гарантія того, що ви вкладете гроші у дійсно якісне придбання. Культура дасть багатий врожай, тому ви будете задоволені їм.

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Пожалуйста, введите ваш комментарий!
пожалуйста, введите ваше имя здесь