Дитячі іграшки: які бувають та як їх обирати

Асортимент іграшок в сучасних магазинах настільки великий, що багато батьків губляться від такого розмаїття і вагаються з вибором відповідної іграшки.

Потрібно підбирати дитячі іграшки таким чином, щоб вони не тільки розважали дитину, а й були корисні для її розвитку. Можна купити дитячі іграшки недорого, вибравши потрібні позиції з каталогу на сайті.

Види

Всі дитячі іграшки можна умовно поділити на такі групи:

  1. Образні. До цієї категорії входять усі іграшки у вигляді фігурок тварин і людей, включаючи всі види ляльок. Граючи з ними, малюк набуває необхідних навичок взаємодії з навколишнім світом, моделює різні ситуації, пережиті особисто або побачені, вчиться приймати правильні рішення.
  2. Господарськими іграшками є всілякі набори інструментів, посуд, лялькові меблі, будинки і т.д. Такі іграшки мають виглядати реалістично. Граючи з ними, діти освоюють побутові операції, вчаться користуватися різними пристроями.
  3. Транспорт. Ця категорія вміщує все різноманіття іграшкового транспорту: автомобілі, автобуси, військова техніка, поїзди, кораблі, літаки, ракети тощо. Ігри з транспортом дуже активні, дозволяють дитині виплеснути надлишок енергії.
  4. Іграшки для взаємодії з водою, піском, снігом та ін. До цієї категорії входять різноманітні формочки, лопатки, водяні рушниці тощо. Такі іграшки не тільки сприяють розвитку дрібної моторики, але й заспокійливо впливають на нервову систему.
  5. Шумові іграшки нерідко діють на нерви дорослим, але дітям вони просто потрібні. Барабани, дудки, бубни, маракаси, тріскачки дозволяють дитині виплеснути агресію та страх через гучні звуки. Також подібні іграшки дозволяють розвинути почуття ритму та музичний слух.
  6. Сортери необхідні малюкові вивчення форм, розуміння різниці у розмірах. У цю групу входять сортувальні куби, піраміди зі стаканчиків, матрьошки і т.д.

Поради щодо вибору

Вибираючи дитячі іграшки, необхідно звертати увагу на такі фактори:

  1. Потрібно брати до уваги вікову категорію, вказану на упаковці. Багато іграшок підходять лише дітям з трьох років через наявність дрібних деталей.
  2. У складі іграшки мають бути натуральні безпечні компоненти.
  3. Іграшка має видавати різкий, неприємний запах.
  4. М’які іграшки не повинні залишати на долоні ворсинки, якщо гладити їх проти вовни.
  5. В іграшці не повинно бути гострих граней та кутів, про які малюк може травмуватися.
  6. Якщо іграшка оснащена музичним модулем, переконайтеся, що записана мелодія приємна на слух, не надто гучна.

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Пожалуйста, введите ваш комментарий!
пожалуйста, введите ваше имя здесь