Поняття про тактичні рюкзаки та їх різновиди

Складно повірити, що попередник тактичного рюкзака — безформний речовий мішок. Компактні вироби з ребрами жорсткості завоювали любов військових, туристів, мисливців, страйкболістів.

Вони практичні і зручні, не бояться бруду і довго служать. Сьогодні можна купити тактичні рюкзаки в Україні різних видів.

Вид

Вироби розрізняються за кількістю лямок. У класичного рюкзака їх дві. Це більш містке спорядження, краще підходить для довгих переходів. Рюкзаки з єдиною лямкою компактніше і легше, часто використовуються в поєднанні з іншим спорядженням. Існують також комбіновані рюкзаки-сумки, які можна носити як за спиною, так і на поясі завдяки додатковим ременів.

Всі тактичні рюкзаки поділяються на штурмові, триденні і рейдові. Головна відмінність-в обсязі. Штурмові вироби найменші. Вони призначені для швидких операцій і максимально оперативних дій.

Суть триденних повністю відображає назву. Всередину влазить запас на три дні. Необхідні продукти і боєприпаси розміщуються всередині, а додаткові предмети пристібаються зовні.

Рейдові рюкзаки призначені для тривалих походів. Вони найбільш місткі. Вага розподіляється найкращим чином, так що навіть довге носіння рюкзака не доставляє дискомфорту. Вироби дуже зручні і надійні.

Вибір

Більшість віддає перевагу рюкзак з двома лямками. Це не просто самий звичний варіант — він найкраще розподіляє навантаження. Такі рюкзаки універсальні і підходять для самих різних завдань.

Обсяг-найважливіший параметр при виборі. Визначтеся і з довжиною походу. Якщо часу піде багато, краще взяти рейдовий рюкзак. Неповне завантаження звучить, звичайно, сумно, але зручність все окупить. А ось для коротких вилазок брати рейдовий рюкзак безглуздо.

Якщо передбачається довгий перехід, виберіть виріб з жорсткою спинкою, що підтримує хребет.

Вибираючи конкретний виріб, дивіться на матеріал. Сучасні рюкзаки зроблені з дуже щільної синтетики. Вона міцна на розрив, а завдяки просоченням відштовхує бруд і воду. Брезент і бавовняне волокно для штурмового рюкзака зійдуть, але вже для триденного їх не вистачить.

Переконайтеся в якості пошиття. Всі шви повинні бути міцними. Кріплення і блискавки повинні рухатися легко, без заїдань, інакше швидко зламаються.

Останній параметр-колір. Сучасні рюкзаки бувають самих різних забарвлень, але тактичні багатою палітрою не відрізняються. Зазвичай це камуфляж, Хакі, чорний, сірий, пісочний. Рюкзак підбирають під колір спорядження і місцевості, в якій відбувається дія (хакі і камуфляж для лісу, пісочний для пустелі). Туристи і мисливці можуть це правило ігнорувати.

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Пожалуйста, введите ваш комментарий!
пожалуйста, введите ваше имя здесь