Використання чавунного казана та його переваги

Казан – це велика металева кастрюля з товстими стінками. Він використовується для приготування безлічі страв, які потребують тривалого томлення. Традиційно казани виготовляються із чавуну.

Найсмачніша їжа виходить саме в такому казані. Особливо часто казан використовують для приготування плову. Перш ніж купити казана, слід дізнатися про його особливості та переваги якнайбільше.

Переваги

У чавунного котла є безліч переваг, що відрізняють його від усього іншого посуду:

  1. Тільки при приготуванні в чавунному казані можна досягти особливого смаку та аромату деяких страв.
  2. Такий посуд відноситься до категорії найбільш довговічних. Термін його експлуатації необмежений. Такий посуд часто передається у спадок, використовується представниками кількох поколінь. Вважається, що їжа, приготована саме в старому казані, має ні з чим не порівняти смак.
  3. Чавун дуже стійкий до механічних пошкоджень. Це означає, що при приготуванні можна сміливо користуватися будь-якими пристроями, не побоюючись, що на поверхні котла залишаться подряпини.
  4. У чавунному казані їжа не пригорає, не прилипає до стін.
  5. Матеріал абсолютно екологічний, не виділяє жодних шкідливих речовин.
  6. Котел підходить для приготування їжі на різних плитах і навіть на відкритому вогні.
    Завдяки товстим стінкам чавунного казану, їжа в ньому дуже довго залишається теплою. Ця особливість дозволяє знімати котел з вогню ще до того, як страва буде повністю готова. У чавунному казані їжа «доходитиме» до потрібного стану ще деякий час без додаткового нагріву.
  7. У казані вміст прогрівається рівномірно. При цьому їжа не смажиться, а нудиться. При такому способі приготування у продуктах зберігається максимальна кількість вітамінів та інших корисних речовин.
  8. Котел є універсальним посудом і підходить для приготування практично будь-яких страв як м’ясних, так і овочевих.
  9. При приготуванні в чавунному казані продукти повністю зберігають форму, не перетворюючись на безформну кашу. Рис не злипається, шматочки овочів не деформуються.
  10. Чавун не схильний до окислення, а значить, в ньому можна сміливо готувати їжу з підвищеним вмістом кислот, з додаванням оцту.
  11. Чавун дуже міцний і завжди зберігає початкову форму, як би сильно його не нагрівали.
  12. Доглядати чавунний казан дуже просто. Потрібно після кожного використання промивати теплою водою з миючим засобом і протирати насухо.

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Пожалуйста, введите ваш комментарий!
пожалуйста, введите ваше имя здесь