Яке обирати масло для терасної дошки та різновиди

Тераси є в більшості випадків відкритими або напіввідкритими просторами, що піддаються впливу зовнішніх факторів довкілля. Її підлога створюється з міцних дощок, проте вони вимагають додаткового захисту для довговічної служби.

Для проведення процесу покриття підлоги пропонується купити олію на https://woodbud.com.ua/uk/catalogue/masla/masla-dlja-terras.

Вибір

Найважливішим чинником є екологічні показники складів. Вони мають зіткнення з водою, повітрям та шкірою людини, тому не повинні виділяти токсичні речовини під дією рідин, температур, ультрафіолетового випромінювання. У цьому випадку виділяють два види олії:

  1. З синтетичними розчинниками. Такі рідини міцніше схоплюються з поверхнею терасної дошки, забезпечують захист, але можуть мати запах і виділяти токсини при сильному нагріванні прямим сонячним промінням.
  2. Олії на натуральній основі дають менше запаху, безпечніші в екологічному плані, тут немає речовин, які можуть виділяти токсичні пари або рідини.

Також при виборі конкретного варіанта олії варто врахувати такі фактори:

  1. Колір складу. Можуть використовуватися повністю безбарвні олії, що зберігають текстуру та відтінок деревини, або тоновані субстанції. Вони повністю зберігають дерев’яний візерунок, але змінюють колір дошки.
  2. Склади з додаванням воску надають дошці блиск і підвищують її водовідштовхувальні властивості. Також підлога стає більш гладкою.
  3. Є олії, які найкраще підходять для конкретних порід дерева, з яких створені дошки.
  4. Субстанції, що мають протиковзний ефект. Особливо важливими є для відкритих терас, де може з’являтися вода після дощів або накопичуватися роса.

Застосування

При нанесенні олії проводять наступні дії:

  1. Усю поверхню прибирають від бруду та пилу, миють.
  2. Нанесення олії не вимагає ґрунтування. Достатньо розмішати склад рівномірно та ретельно. Тоновані варіанти рекомендується перевірити на невеликій малопомітній ділянці.
  3. Наносити масло потрібно пензлем або щіткою, валики застосовувати не рекомендується. Процес проводять уздовж волокон, щоб субстанція розподілилася рівномірніше.
  4. Якщо процедура проводиться вперше, то потрібно нанести два шари олії. При повторному нанесенні достатньо одного.

Після проведення робіт потрібно дати рідини повністю висохнути, щоб не порушити однорідність нанесення захисту. Роботи варто проводити в теплу погоду, уникати потрапляння прямих сонячних променів на ділянки, щоб забезпечити рівномірність висихання.

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Пожалуйста, введите ваш комментарий!
пожалуйста, введите ваше имя здесь