Правила обслуговування та ремонту холодильників

Ваш холодильник, мабуть, найважливіший побутовий прилад у вашому будинку. Швидше за все, це будинок для більшості ваших продуктів і зберігає вашу їжу свіжою.

Тим не менш, це також один із найдорожчих приладів для покупки. З цієї причини ви хочете, щоб ваш холодильник прослужив якомога довше.

Отже, як це ви робите? На щастя, ми тут, щоб запропонувати кілька порад які нам підказали майстри з ремонту холодильників, які можуть допомогти не тільки продовжити очікуваний термін служби вашого холодильника, але навіть продовжити його термін служби понад очікуваний. Крім того, якщо ви знаєте середній термін служби вашого кухонного приладу, ви можете легко вирішити, чи варто інвестувати в ремонт або краще купити новий.

Очистіть котушки

Огляньте свій холодильник, особливо задню частину, і подивіться, чи зможете знайти місце з котушками або місце, де знаходяться котушки. Ці змійовики конденсатора виконують важливу функцію, підтримуючи роботу вашого холодильника з максимальною енергоефективністю. Коли вони вкриті пилом, волоссям та іншими частинками, вони не працюють на повну потужність. Якщо ви хочете продовжити термін служби вашого холодильника, регулярно очищайте змійовики. Хоча раз на рік це нормально, робіть це 2-3 роки, щоб холодильник залишався в робочому стані.

Встановлення правильної температури

Коли холодильник налаштований на дуже низьку температуру, йому доведеться працювати старанніше, щоб підтримувати цю температуру. Це стає очевидним, якщо залишити дверцята холодильника відчиненими на хвилину або близько того. Вся важка робота, яку проробив холодильник, щоб підтримувати прохолоду в сховищі, може бути зведена нанівець, і двигун повинен працювати, щоб знову знизити температуру. Але якщо ви встановите температуру трохи вище, вам не доведеться докладати стільки зусиль, щоб підтримувати таку низьку температуру. Це, звичайно, продовжує термін служби вашого холодильника. Ідеальна температура для холодильника повинна бути десь між 3°C та 4°C

Тримайте його на рівні

Говорячи про те, щоб змусити двигун працювати з більшим навантаженням, один із способів зробити це – не вирівняти його. Якщо холодильник стоїть нерівно, тобто ймовірність, що дверцята не будуть щільно закриватися. Будь-який витік у двері може призвести до витоку повітря, а це означає, що двигун повинен продовжувати працювати, щоб накачувати холодне повітря у сховище. Однак холодильник не підозрює, що він веде безнадійну битву. Двигуни, які працюють безперервно тільки не простягни. Перевірте, чи щільно закриті дверцята, утримуючи аркуш паперу наполовину всередині та наполовину з відсіку для зберігання, коли дверцята відчинені. Закрийте дверцята та затисніть папір між сховищем та зовні. Якщо папір тримається щільно, то, швидше за все, він досить добре запечатаний. Якщо його не вдається витягнути, значить є щілина, з якої виходить повітря, і ущільнення потрібно або почистити, або замінити, або потрібно перевирівнювати вузол.

Огляньте ущільнювач

Переходячи від нашого останнього пункту, поговоримо про ущільнення . Завжди перевіряйте їх час від часу. Якщо вони явно тріснуті або ушкоджені, то, ймовірно, вам доведеться замінити їх або зіткнутися з проблемою безперервної роботи двигуна. Чим більше працює двигун, тим швидше ваш холодильник почне перегоряти і знадобиться. Поки ви дивитеся на ущільнення, швидко огляньте і прокладки, оскільки вони сприяють забезпеченню щільного прилягання дверей.

Це не полиця

Деякі з нас схильні використовувати холодильник, якби це була полиця, ставлячи каструлі, каструлі та рослини горщиків на його раму. Однак це служить тільки для відведення теплого повітря, яке піднімається вгору в холодильнику. Це може призвести до перегріву двигуна холодильника, що, як ви вже здогадалися, скорочує термін служби холодильника. Невеликі предмети, як правило, хороші, але більші предмети повинні знайти новий будинок.

Тримайте його подалі від тепла

Наша остання порада — не піддавайте холодильнику впливу тепла — як усередині, так і зовні. Зовнішні джерела, як і великі предмети на верхній полиці, можуть нагрівати повітря навколо холодильника, змушуючи його важче працювати, щоб зберігати прохолоду. Тому не ставте його поруч із духовкою, у задушливих місцях і намагайтеся, щоб він не був звернений прямо до вікон, через які потрапляє багато сонця. Усередині не кладіть будь-які теплі продукти всередину сховища, тому що холодильнику доводиться докладати більше зусиль, щоб охолодити їх та навколишнє повітря. Тому краще дати теплим стравам охолонути, перш ніж ставити їх в холодильник. Якщо ви турбуєтеся про те, що ваша їжа привабить бактерії, поки вона лежить, покладіть її в холодильник поруч із ємністю з крижаною водою або льодом. Це компенсує тепліше повітря, що походить від їжі, шляхом її охолодження.

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Пожалуйста, введите ваш комментарий!
пожалуйста, введите ваше имя здесь