Гель з алое вера для обличчя: 10 способів застосування

Гель алое для обличчя — один із незамінних засобів для домашнього догляду за шкірою. Ця чудова рослина здавна відома своїми цілющими властивостями і багатим функціоналом.

Алое-гель застосовують замість крему для обличчя і тіла, як маску для волосся, після епіляції, під макіяж, замість крему для рук і нігтів, після сонячних ванн. Це універсальний супер-засіб для всієї родини. Обрати крем або гель з алое для обличчя можна в інтернет-магазині за посиланням: https://naturel.ua/krem-gel-aloe/.

Перепробувавши всі корейські бестселери з цінним екстрактом, ми склали список з 10-ти способів застосування алое для шкіри і ділимося ним з вами.

Для початку давайте розберемося, чим же так корисна ця невибаглива рослина з родини сукулентів?

Користь алое для шкіри

Алое вера перекочувало в середню смугу з тропіків. Жителі спекотних країн з давніх часів захищали шкіру від палючих сонячних променів, натираючись соком рослини. Мандрівники рятувалися ним від спраги, лікували рани і навіть лихоманку.

У складі листя понад двісті корисних речовин, з них:

  • Фітонциди — біологічно активні речовини, що пригнічують ріст і розвиток бактерій.
  • Ензими — білки, що прискорюють різні реакції в організмі людини.
  • Дубильні речовини — мають в’яжучі властивості, зменшують припухлості та набряки, регулюють надмірне виділення себума.
  • Вітаміни — живлять і відновлюють шкіру.
  • Мінерали — насичують необхідними мікроелементами.
  • Незамінні амінокислоти — беруть участь у синтезі колагену, нейтралізують дію вільних радикалів.

Такий багатий склад чинить сприятливу дію на епідерміс: знезаражує, заспокоює, знімає запалення і загоює дрібні ранки. Це незамінний засіб у разі сонячних опіків. Гель алое для обличчя високо цінується за потужну зволожувальну та омолоджуючу дію. Його можна застосовувати не тільки для тіла, екстракт рослини широко використовують у косметиці для волосся.

Гель алое для обличчя і тіла — продукт номер один в Кореї

У Південній Кореї гель з алое — абсолютний хіт серед б’юті-продуктів. Корейські виробники додають екстракт рослини в креми, емульсії, маски та безліч інших засобів. Новинки на основі чудодійного соку з’являються на ринку кожні пів року. Корейська косметика з алое вера — продукт номер один у догляді за шкірою.

Алое для шкіри у вигляді гелю вважається найефективнішою формою використання. Гелі-алое містять від 90% до 99% соку рослини і мають дуже легку текстуру, завдяки чому швидко вбираються і не залишають липкої плівки. Багатофункціональний гель використовують для тіла, обличчя, волосся і навіть наносять на чутливу шкіру навколо очей.

10 способів застосування гелю з алое вера

  1. Як легкий крем для обличчя. Завдяки потужним зволожувальним і протизапальним властивостям гель з алое добре підходить для молодої, жирної та проблемної шкіри замість денного крему. Він не забиває пори і не конфліктує з декоративною косметикою. Для нормальної шкіри це може стати скоріше варіантом на літо.
  2. У складі масок. Гель непогано показав себе в складі домашніх масок. З ним будь-яка маска відмінно розподіляється по обличчю і не висихає довше, тому і користь стає більшою. Інгредієнти, з якими можна комбінувати алое-гель: мед, вівсяне борошно, рослинні олії, лимонний сік, жовток, глина.
  3. Для зняття подразнень. Алое вера швидко заспокоює шкіру, знімає подразнення, почервоніння та свербіж. Заліковує невеликі ранки та подряпини.
  4. Засіб після засмаги. Допомагає від опіків після прийняття сонячних ванн: прибирає біль, заспокоює і приємно охолоджує шкіру. Можна використовувати навіть для маленьких дітей.
  5. Засіб після гоління. Не вигадали ще ефективнішого і приємнішого в застосуванні засобу після гоління або епіляції. Підходить як для жінок, так і для чоловіків. Перевірено! Усі чоловіки, спробувавши один раз гель з алое після гоління, надалі відмовляються користуватися чимось іншим!
  6. Як зволожувальна сироватка. Нанесіть засіб перед кремом. Він дасть додаткове зволоження, прибере почервоніння, залікує прищики. Не створює липкої плівки і не скочується.
  7. Незамінний догляд для волосся. Нанесіть трохи гелю на чисті, злегка підсушені локони. Це полегшить розчісування і дасть легку фіксацію. До того ж алое захистить волосся від високих температур і несприятливого впливу навколишнього середовища.
  8. Гель-крем для шкіри очей. Покладіть гель на ніч у холодильник, а вранці акуратно нанесіть його на шкіру навколо очей. Завдяки дубильним речовинам у складі гель-алое знімає припухлості, приємно охолоджує та освіжає погляд.
  9. Догляд за шкірою тіла. Може замінити крем, мус або молочко для тіла. Швидко вбирається, не залишає липкості. Після нього шкіра гладенька та зволожена.
  10. Догляд за шкірою рук і кутикулами. Живить і зволожує шкіру рук, розгладжує зморшки. Розм’якшує кутикулу, запобігає появі задирок під час манікюру.

Як вибрати крем з алое вера для обличчя?

Вибір крему з алое вера для обличчя залежить від вашого типу шкіри, особистих потреб і переваг. Ось декілька кроків, які можуть допомогти вам знайти правильний крем з алое вера:

1.Тип шкіри:

  • Якщо у вас суха шкіра, вам потрібен крем з алое, який містить більше зволожуючих і живильних інгредієнтів.
  • Для жирної або комбінованої шкіри ви можете вибрати легкий крем з алое без додавання важких олій.

2.Вміст алое вера:

  • Перевірте склад продукту, щоб переконатися, що алое вера є одним із головних інгредієнтів. Бажано, щоб це було однією з перших складових списку.
  • Якщо ви хочете максимально використовувати корисні властивості алое, вибирайте продукти з більшим відсотком вмісту алое.

3.Додаткові інгредієнти:

  • Розгляньте інші інгредієнти у складі крему. Наприклад, якщо ви шукаєте антивіковий ефект, подивіться на креми, які містять антиоксиданти, вітаміни або пептиди.
  • Якщо вас хвилює подразнення або чутливість шкіри, оберіть крем з алое, що містить заспокійливі інгредієнти, такі як пантенол або алантоїн.

4.Відгуки та рейтинги:

  • Перед покупкою прочитайте відгуки користувачів та перевірте рейтинги продукту. Це може допомогти вам зрозуміти, як гель або крем працює для інших людей.

Не забувайте, що реакція кожної людини на продукти для догляду за шкірою може бути різною. Перед застосуванням нового крему з алое вера рекомендується провести тест на невеликій ділянці шкіри, щоб переконатися, що він не викликає подразнень або алергічних реакцій.

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Пожалуйста, введите ваш комментарий!
пожалуйста, введите ваше имя здесь