Довідка про несудимість: навіщо потрібно та як оформити

Довідка про несудимість – документ, який дозволяє громадянину підтвердити відсутність або наявність фактів, що вказують на понесення покарання за діяння протизаконних дій.

Щоб отримати довідку, громадянину необхідно звернутися до Міністерства. Документ друкується на бланку спеціальної форми, вказуючи всі необхідні дані, які є актуальними на момент видачі документа. Можна отримати більше інформації на https://abc-lviv.com.ua/.

Правила отримання

Щоб отримати довідку про несудимість, необхідно подати заявку в МВС України. Проте, щоб заощадити час отримання документа, також можна звернутися в спеціалізоване агентство «ABC Center Львів». Компанія надає послуги видачі необхідних документів і довідок, зокрема, довідок про несудимість.

Щоб замовити довідку, громадянину необхідно виконати кілька простих дій:

  1. Зв’язатися з менеджером компанії, або подати заявку на отримання документа на офіційному сайті агентства.
  2. Надати копію паспорта громадянина, або ID картки. Якщо ж довідка запитується іноземним громадянином, необхідно надати копію паспорта, яка перекладена на українську мову і завірена нотаріусом.
  3. Підтвердити заявку, сплативши державне мито за отримання послуги.
  4. Забрати довідку про несудимість в одному з офісів організації, або отримати документ кур’єром.

Більше того, компанія «ABC Center Львів» пропонує своїм клієнтам оформлення довідкі про несудимість двох типів – для використання в межах України та для використання в інших країнах. Друга довідка видається в тому випадку, якщо громадянин хоче оформити посвідку на проживання в іншій державі.

Дія довідки

Певного терміну дії довідки про несудимість немає. Як правило, в Україні довідка вважається дійсною протягом 30 днів з дня її отримання, а за межами держави – протягом 90 днів. Проте, кожен документ, відштовхуючись від його призначення, володіє індивідуальними термінами дії. Саме тому, перш ніж замовляти довідку про несудимість, необхідно заздалегідь уточнити вимоги до термінів її дії.

Оформлення довідки здійснюється в найближчі 4 дні після подачі заявки.

Відштовхуючись від термінів виробництва довідки залежить і вартість надання послуги.
Крім довідки про несудимість організація також займається професійним перекладом документів на різні мови, проставленням апостиля, нотаріальним посвідченням всіх документів і оформленням консульської легалізації.

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Пожалуйста, введите ваш комментарий!
пожалуйста, введите ваше имя здесь