Рульова рейка з ЕПК: поняття та правила заміни

Для керування автомобілем кермо є одним із основних елементів. Однак просто так повертати колеса з його допомогою важко, потрібне посилення дій. Для цього було винайдено редуктор.

Однак навіть у цьому випадку обертання вимагає значних фізичних зусиль, щоб зробити процес простішим і швидшим, тому був створений підсилювач керма. Одним із просунутих варіантів конструкцій сучасного типу є рульова рейка з ЕПК.

Переваги

Електричний підсилювач керма все частіше замінює в автомобілях гідравлічний пристрій. Це пов’язано з простішою конструкцією, яка набагато рідше ламається, відсутня небезпека витоку рідини з герметичних каналів. Якщо ЕУР зламається, то легше провести ремонт.

Електричний підсилювач екологічніший, дешевше у виробництві та установці, що впливає на кінцеву вартість автомобіля та можливостей його використання. Управління здійснюється електронікою, тому можливе підвищення автоматизації процесу – встановлення контролю смуги руху автомобіля або монтаж парктроніка, який здійснить паркування машини без участі людини.

Робота рейки з електричним підсилювачем керма безшумна, потрібно докладати менше зусиль, що полегшує процес водіння. Якщо ЕУР вийде з ладу, водій все одно зможе довести машину до гаража чи сервісного центру.

Для розуміння всіх особливостей та будови кермової рейки з електропідсилювачем, пропонується дізнатися подробиці на https://master.shop/rulyove-upravlinnya

Особливості

Конструкція вузла має кілька складових частин:

  1. Електричний двигун, що впливає на вал рульового колеса та безпосередньо рейку. Даний пристрій є асинхронним, може регулювати зусилля, які потрібні для повороту коліс.
  2. Редуктор є шестернею і черв’ячним елементом, який передає механічні зусилля людини на колеса, посилюючи вплив м’язової сили водія.
  3. Також є варіанти з прямим приводом, коли рульова рейка та електричний двигун мають один корпус, або з паралельним приводом, коли на штоку є зуби та різьблення, сила обертання передається через ремінну передачу.

У систему керування входять датчики, електронний блок керування.
Пристрої можуть мати різну конструкцію в залежності від моделі автомобіля та хитрощів виробників. Датчики враховують частоту повороту коліс, швидкість автомобіля, крутного моменту, положення коленвала, розташування керма, щоб забезпечити безпеку та зручність керування.

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Пожалуйста, введите ваш комментарий!
пожалуйста, введите ваше имя здесь