Неінвазивний генетичний тест: як проводити

Неінвазивний пренатальний генетичний тест – один із найсучасніших методів діагностики хромосомних порушень у плода.

Він був запроваджений у практику у 2012 році і з того часу успішно використовується у багатьох країнах світу.

Переваги неінвазивного генетичного тесту

Даний метод дослідження на сьогоднішній день є точним та безпечним способом діагностувати порушення числа хромосом у плода (анеуплоїдії).

На відміну від різних інвазивних методів, таких як кордоцентез, амніоцентез та аспірація ворсин хоріону, цей тест робиться по крові матері та є абсолютно безпечним як для її здоров’я, так і для здоров’я майбутньої дитини. Записатись на тест консультацію лікаря можна за посиланням https://www.alleanza.com.ua/henetychnyy-skryninh/

При цьому точність неінвазивного тесту набагато вища, ніж у біохімічного скринінгу вагітних, тому що на його результат не впливають особливості перебігу вагітності, які приймаються препарати та соматичні захворювання жінки. Важливим плюсом є той факт, що робити неінвазивний генетичний тест можна на ранніх термінах вагітності, починаючи з 10 тижня.

Про що свідчить цей тест?

Суть даного дослідження полягає у виділенні з крові жінки ДНК плода, деяка кількість якого вільно циркулює у її організмі під час вагітності. На підставі аналізу фетальної ДНК можна отримати інформацію про порушення числа хромосом, з яким пов’язані найпоширеніші захворювання.

Таким чином, неінвазивний генетичний тест дозволяє з точністю 99% визначити такі захворювання, як синдром Дауна, синдром Патау, синдром Евардса, синдром Тернера та з 98% точністю діагностувати синдром Клайнфельтера.

Кому необхідно сдавати тест?

Оскільки неінвазивний генетичний тест є абсолютно безпечним методом діагностики, зробити його може будь-яка вагітна жінка, яка бажає отримати найповнішу інформацію про здоров’я своєї майбутньої дитини і, можливо, розвіяти деякі сумніви та страхи.

Пройти цей тест може будь-яка жінка, яка бажає отримати максимальну інформацію про здоров’я дитини у безпечний спосіб. Однак за наявності наступних ситуацій неінвазивний тест є обов’язковим:

високий ризик патології плода за наслідками біохімічного скринінгу;

  • вік вагітної понад 35 років;
  • є загроза переривання вагітності або звичне невиношування.

Протипоказання для неінвазивного генетичного тесту

Незважаючи на те, що цей метод, як і, власне, скринінг вагітних, є повністю безпечним, він також має свої протипоказання. Неінвазивний пренатальний тест не можна робити у випадках, якщо:

  • носійство хромосомних перебудов одним з батьків
  • в анамнезі є пересадка кісткового мозку або стовбурових клітин;
  • виявлено УЗ-маркери хромосомної патології (неімунна водянка, розширення товщини комірного простору) або вади розвитку, це показання для інвазивної пренатальної діагностики

Що потрібне для даного дослідження?

Неінвазивний генетичний тест не потребує попередньої підготовки. За відсутності протипоказань до його проходження, необхідно просто здати кров в одній із клінік. Результати дослідження будуть готові через 14 днів після здавання крові на аналіз.

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Пожалуйста, введите ваш комментарий!
пожалуйста, введите ваше имя здесь