Як обрати якісний матрац на ліжко для комфортного сну

Матрас – це предмет, від якого залежить наш здоровий сон. Щоб сон був як у немовляти, потрібно вміти правильно його підібрати.

Існує кілька критеріїв, за якими слід підбирати матрац: еластичність, розмір та комфорт. Також треба знати, який вид матраца підійде саме вам.

На сторінках каталогу https://magdek.com.ua/ua/matrasi/ інтернет магазину «Магдек» можна зустріти такі види матраців: безпружинні, пружинні, з незалежним пружинним блоком (мульти пружинами), анатомічні та ортопедичні. Що стосується різниці між ортопедичним матрацом та анатомічним, то її взагалі немає. Це просто рекламний хід виробників. Чим же відрізняються інші види матраців, ми спробуємо розібратися.

Безпружинні матраци

Безпружинні матраци в основному виготовляються з такого матеріалу як латекс, який може бути натуральний та штучний. Виглядає латекс у матраці як піна. Такий матрац підійде всім. Він добре набуває форми відпочиваючого та підтримує все тіло протягом усього сну. Підходить практично всім.

Матраци із пружинами

Матрас із пружинами один із найпоширеніших і найпопулярніших. Кожна пружина в такому матраці щільно прилягає, в цілому, створюючи каркас. Хороший пружинний матрац складається з трьох шарів: штучного наповнювача, кокосової койри та повсті. Плюсом цього виду матраца є його міцність. Але є в ньому один істотний недолік. матрац такого типу швидко зношується саме через пружин. Вони весь час чіпляються одна за одну, тому з’являється скрип та відчуття, що спиш на пружинах.

Матраци з мульти пружинами

Матраци з мульти пружинами відрізняються від пружинних тим, що кожна пружинка рівномірно розподілена та упакована в окрему комірку. Це дозволяє пружинам не тертися між собою і створювати скрип. За рахунок такої технології матрац залишається пружним довгий час.

Також вибираючи матрац Київ рекомендує його протестувати, наскільки він підходитиме для вас і вашої половинки. Коли проводячи тест, ви відчуваєте дискомфорт, не можете повністю розслабитися і вам не комфортно. матрац вам не підходить. Щоб краще розібратися який матрац вам потрібен, попросіть його характеристику. Адже існують певні параметри – це вага, на який розрахований матрац та його жорсткість. М’які матраци розраховані на вагу до 55 кг, середньої жорсткості – до 90 кг, а жорсткі – від 100 кг та вище. Варто перевірити і висоту матраца. Нормальна висота має становити від 15 і більше сантиметрів. Якщо цього мінімуму немає, значить – на якомусь шарі виробник заощадив, і такий матрац швидко зноситься.

Не залежно від того який матрац ви виберете, його потрібно міняти раз на 8-10 років яким би добрим він не був. Якщо не дотримується цього правила, матрац втрачає свої якості. Першими ознаками для заміни матраца є його запах, відчуваються пружини, з’являються западини, чути скрип.

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Пожалуйста, введите ваш комментарий!
пожалуйста, введите ваше имя здесь