Як розвивався Кіберспорт в Україні, його основні віхи

До кіберспорту можна ставитися як завгодно, він не перестане від цього існувати. Цей вид спорту є і офіційно визнаний урядом. В Україні перші кіберспортивні організації з’явилися на початку нульових років.

Фанати комп’ютерних ігор активно проводили змагання в онлайн-просторі на голому ентузіазмі або за незначні бонуси. Тільки через деякий час стали проводити змагання з ggbet Україна і присуджувати призи кращим геймерам.

Незважаючи на високу конкуренцію, геймери подавали заявки на участь у змаганнях і серед них були ті, хто домагався визнання не тільки на території рідної країни.

Відчутні результати в області кіберспорту стали з’являтися з 2010 року. Це обумовлено формуванням серйозних команд по мультиплеєрних онлайн-ігор:

  • Dota 2;
  • LoL.

Ці новачки в області кіберспорту принесли значущі і досить гучні перемоги, що позиціонують українців як профі в цій області.

2011 рік був ознаменований, мабуть, найбільш значущою подією в області українського кіберспорту. Молода і починаюча команда Natus Vincere стала призером the International, призовий фонд якого становив мільйон доларів.

Завдяки яким подіям зросла популярність кіберспорту в Україні

Першою ластівкою популяції кіберспорту в українській державі стало будівництво будівлі, власником якої була компанія «Київ Кіберспорт Арена». Саме там стали проводитися досить великі знакові турніри і змагання в області кіберспорту.

Компанія активно залучала спонсорів, які укладали з гравцями контракти, за якими вони отримували великі грошові призи в разі перемоги. Це привернуло ще більше уваги з боку простих геймерів. У хлопців склалося чітке розуміння того, що улюблене проведення часу може приносити непоганий дохід.

У 2017 році була створена Федерація кіберспорту в Україні. В даний період по всій території держави стали відкриватися регіональні представництва, щоб спортсмени могли подавати заявки і брати участь в змаганнях з кіберспорту без виїзду в столицю.

Переговори з урядом України про офіційне визнання кіберспорту велися протягом тривалого часу і тільки в 2020 році увінчалися успіхом. Тепер турніри з цього виду спорту проводяться в Україні на регулярній основі. Вже відбулося попереднє сповіщення про перший офіційний Кубок України з кіберспорту.

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Пожалуйста, введите ваш комментарий!
пожалуйста, введите ваше имя здесь