Як функціонують причіпні обприскувачі?

Останнім часом в аграрному господарстві відбувається автоматизація різних процесів.

Фермер із великої площі може отримати ще більший врожай завдяки можливості удобрювання земель та захисту рослин. Одне з обладнань, котрі допомагають йому в цьому – обприскувач причіпний.

Види обладнання

Обприскувачі причіпні створені для оброблення великих площ із невеликими витратами робочої речовини. Дана техніка, як правило, використовується в аграрному господарстві. Проте існує і нетипове використання агрегатів – зрошення газонів та футбольних полів. З їхньою допомогою процес значно спрощується.

Оприскувач до трактора класифікується в залежності від певних його характеристик. А саме від:

  • Місткості баку – великий, середній, малий.
  • Типу розподілу речовини – шланговий, вентиляторний.
  • Призначення агрегату – універсальний, спеціальний.

Вибирати причіпні оприскувачі необхідно орієнтуючись продуктивністю. Проте майте на увазі: функціонувати за межами можливостей машина не повинна. Таким відношенням до неї ви тільки пришвидшите вихід ключових вузлів з ладу.

Принцип функціонування обладнання

Працює причіпний обприскувач за аналогом будь-якого навісного агрегату. Як же проходить процес? Всередині двигуна є гідравлічна установка. Її завдання – постійно перемішувати рідину всередині. Це необхідно для максимальної концентрації розчину.

Причіпні оприскувачі проводять роботу в три кроки:

  1. З резервуара в апарат надходить рідина;
  2. Після того, як пройшла фільтрація в насос відправляється розчин;
  3. Розподільною установкою до обладнання подається речовина.

Запускається привід насоса під час включення трактора. Якщо Ви бажаєте, ця функція може бути відключена.

Завдяки струменевому потоку вищевказаний агрегат під великим тиском подає стиснене повітря. Таким чином на задану територію поширюється невелика кількість водного розчину. Обладнання має безліч переваг. Річ йде про невелику вагу та компактний розмір, таким чином його легко зберігати під час відсутності робіт. Також не слід забувати, що при відносно невеликих габаритах цей агрегат має непогану продуктивність, яку можна зробити ще більшою. Для цього досить просто доповнити його ще одним насосом.

Обприскувачі для трактора виступають як продуктивна, довговічна і дуже корисна техніка. Вони неодмінно допоможуть зберегти та покращити Ваш урожай.

Джерело: https://boguslav.ua/produkcziya/priczepnye-opryskivateli/

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Пожалуйста, введите ваш комментарий!
пожалуйста, введите ваше имя здесь