Українська культура: класика серед українських письменників

Знайомство з багатьма українськими класиками проходить ще в середній школі. Такий вік вибирається неспроста.

Справа в тому, що українські класики часто пишуть про мрії, про кохання, про життєві історії. Отже, такі книги просто зобов’язані бути прочитані кожним, хто хоч трохи прагне пізнати душу української культури. Так, можна купити книги на https://sens.in.ua/ukrainian-classical-literature/ відомих українських класиків.

Тарас Шевченко «Кобзар»

«Кобзар» — найперша збірка творів Тараса Шевченка. Вперше збірник був опублікований в 1840 році, в момент заборони друку української літератури. Однак збірка досить швидко завоювала довіру і популярність, тому Шевченка стали називати «народним співаком».

Леся Українка «Лісова пісня»

«Лісова пісня» — фантастична драма, яка була створена в 1911 році. Твір оповідає про проблеми взаємин між людьми і природою. Всі дії занурюють читача в явне сприйняття світу, в міфологічні мислення українського народу. Через 7 років після публікації, п’єсу поставили в театрі.

Іван Багряний «Тигролови»

«Тигролови» — романтична пригода, що вийшла в 1944 році. У книзі описується насильство, яке здійснювалася в концентраційних таборах, описується приниження достоїнств людини. Також автор висвітлює події революційних часів. Прочитавши твір, жоден читач не залишиться байдужим до історії, де держава отримує важливішу роль, ніж існування людей.

Іван Нечуй-Левицький «Кайдашева сім’я»

«Кайдашева сім’я» — реалістична історія, що оповідає про моральне зубожіння людей, які проявляють інстинкти власності. У творі герої роблять абсурдні вчинки, які роблять сюжет більш дивним і захоплюючим. Роман вважається особливо цінним, оскільки описує унікальність життя селян у другій половині 19 століття.

Іван Котляревський «Енеїда»

«Енеїда» — один з найвідоміших українських віршів, заснований на поемі Вергілія. Вірш сприймається як перша пам’ятка української літератури, створена, дотримуючись розмовної форми. У вірші особливо чітко відображено життя українського народу і його культура в 18 столітті.

Михайло Коцюбинський «Тіні забутих предків»

Твір оповідає читачеві про кохання українських Ромео і Джульєтта. «Тіні забутих предків» — робота, яка занурює читача в життя і культуру гуцульського суспільства, яке проживає на території Карпат у другій половині 19 століття. Автор показує гармонію людини з природою, описує традиції і звичаї гуцульського народу.

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Пожалуйста, введите ваш комментарий!
пожалуйста, введите ваше имя здесь