Правила приготування еспресо і нюанси вибору підходящого кави

Свіжообсмажена кава в останні кілька років набирає оберти популярності. Навіть в невеликих містах з’являються компанії, які надають подібні послуги.

У чому причина її актуальності? У неймовірному смаку кави, який виходить після свіжого обсмажування. Він не йде ні в яке порівняння з дешевими аналогами. Але якщо пошукати, навіть в магазинах можна знайти оригінальні рішення. В рамках даної статті ми розглянемо характерні особливості свіжообсмаженої кави під еспресо. У чому його унікальні відмінності?

Вимоги до кави під еспресо

Кава свіжообсмажена під еспресо практично завжди має на увазі поєднання кількох сортів в одному. Якщо переводити суміш на італійську мову, то вона називається «miscela». Miscela вважається однією з чотирьох «М» автентичного еспресо.

Різноманітність сортів кави дає широкі можливості для створення оригінального напою. При цьому ключові принципи створення купажу для еспресо полягають в наступному: кава має мати приглушену кислотність, бути повнотілою та досить солодкою за присмаком, щоб збалансувати гіркоту та кислоту в смаку готового напою.

Яку свіжообсмажену каву вибрати?

Оптимальне рішення для новачків вибрати моносорт, який може бути будь-яким, виходячи з особистих побажань. Еспресо як суть напою має на увазі одночасне з’єднання в один купаж кількох сортів арабіки або арабіки з робустою. При цьому їх співвідношення буде відрізнятися за пропорцією. Як правило, такі суміші мають різню ступінь обсмаження, частіше за все середню, та підходять для еспресо кавоварок.

Еспресо з такої кави вкрай часто виходить не дуже насиченим, втрачає свій оригінальний смак, до якого звикла більшість шанувальників напою. Але при цьому втрачаються тільки смакові якості, але за концентрацією кофеїну це класичний еспресо, який виконує свою основну функцію — відмінно бадьорить. З таких сортів не варто починати тим, хто ніколи не пив каву, приготовану на свіжообсмажених зернах, оскільки в неї буде інтенсивна та кисла ягідна нотка, яку не всі люблять.

Якщо у вас в принципі мало досвіду в даному питанні, звертайтеся за допомогою до баристи або консультантам, в залежності від місця покупки. Вони допоможуть підібрати оптимальний купаж кави конкретно зі свіжообсмажених кавових зерен для певного інструменту, будь то турка або кавоварка. Перелік сортів зерен величезний, тому кожен підбере для себе оптимальний різновид, яка відповідає його вимогам.

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Пожалуйста, введите ваш комментарий!
пожалуйста, введите ваше имя здесь