Піца вдома: як приготувати найкращу домашню їжу

Піца є одним з найпростіших в приготуванні страв. Сьогодні вона подається у всіх закладах громадського харчування, дотримуючись «оригінальних італійських рецептів».

Проте, з’явилося блюдо в Італії не від хорошого життя громадян. Спочатку піца виступала в якості стандартного хлібного коржу, який супроводжувался начинкою, виконаної з тих продуктів, які знаходилися в холодильнику господині. Можна дізнатися більш на цьому сайті про особливості приготування піци.

Тісто

Найголовніше в піці – добре і правильно приготоване тісто. Тут головне — не додавати зайвих інгредієнтів – яєць, сметани, розпушувача, молока або кефіру. Для приготування тіста досить борошна, води, рослинного масла, дріжджів і солі. Зрідка господині додають в тісто крупу манки. Можна подивитися деталі на сайті.

Головне в приготуванні теста — не пересушити його в момент замішування. Тісто має вільно відлипати від ємності, має розкочуватися без труднощів і, при цьому, не повинно піддаватися розривам. Якщо додати велику кількість борошна, в результаті вийде кірка, якою можна зламати зуби.

Випікання тесту здійснюється після його тонкої розкочування і викладки на зворотну сторону дека, присипаного борошном. В такому випадку тісто не буде прилипати до поверхні, а зняти його можна буде одним рухом. Перш ніж викласти на тісто начинку, необхідно трохи підсушити його в духовій шафі, дозволяючи поверхні стати злегка твердуватою.

Приготування соусу

Справжня піца готується без кетчупу і майонезу. Для приготування соусу для піци, необхідно взяти кілька томатів, базилік і часник. Використовуючи невелику кількість масла, слід обсмажити дрібно порізаний часник. Далі до часнику додаються хаотично нарізані томати і присипаються декількома дрібками базиліка. Всі компоненти перчаться і соляться. Гасіння слід виконувати до утворення кашоподібної консистенції.
Перш ніж викладати соус на тісто, його доводять до однорідної маси, використовуючи блендер. Далі тісто покривають соусом, намагаючись наносити досить густий шар, не шкодуючи інгредієнта.

В якості начинки можна використовувати найрізноманітніші компоненти. Головне – вони повинні поєднуватися. Нарізати інгредієнти рекомендується тонко. Також тонко вони і викладаються.

Випікається піца досить швидко, використовуючи спеціальні духові шафи. У будинку духовку слід розігріти на максимальну температуру і випікати піцу кілька хвилин.

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Пожалуйста, введите ваш комментарий!
пожалуйста, введите ваше имя здесь