Рекомендації щодо вибору килима для вітальні

У спеціалізованих магазинах покупці можуть вибрати з великого асортименту покриття для підлоги.

При цьому пропонують сотні варіантів, не залежно від того, в якій кімнаті елемент інтер’єру буде розташований. Килими для вітальні часто буває обрати складно, адже вони мають відповідати ряду критеріїв, серед яких: практичність, міцність та гармонійне поєднання з загальними особливостями інтер’єру.

Особливості вибору

Якщо в планах покупка такого виробу, при виборі варто звернути увагу на рекомендації та поради:

  1. Раніше продумати те, яку основну функцію він буде виконувати – просте покриття для підлоги, чи потрібно, наприклад, з його допомогою провести зонування приміщення.
  2. Не обов’язково обирати виріб стандартної форми – квадратні чи прямокутні. Сучасні популярні варіанти – круглі, овальні чи іншої більш оригінальної форми.
  3. Щоб він ідеально підкреслював вигляд кімнати, краще, якщо буде вибраний на 1-2 тони світліший/темніший від меблів, розташованих в приміщенні. Якщо меблі, загальний вигляд інтер’єру однотонні, можна додати яскравий акцент з допомогою яскравого кольору чи з нанесеним оригінальним зображенням.
  4. Якщо планується візуально збільшити параметри кімнати, вибрати виріб світлих тонів, але врахувати, що такий варіант елементу не завжди буде практичним. Більш практичними та зручними в використанні будуть килими темних тонів, хоча іноді можуть візуально зменшувати розміри кімнати.
  5. Навіть якщо вітальня відрізняється великими розмірами, не варто купувати килим на всю площу підлоги. Це не завжди виглядає естетично та практично. Частіше всього достатньо вибрати покриття таке, щоб можна було його розташувати біля дивану чи інших меблів в кімнаті (наприклад, столу).
  6. Якщо є бажання створити особливу атмосферу в вітальні, обрати в якості покриття килим з оригінальними візерунками.
  7. При виборі в вітальню враховувати її функціональні можливості – це тільки місце для відпочинку, прийому гостей, чи кімната використовуватиметься і в якості іншого приміщення (наприклад, спальні чи кухні).
  8. Враховувати, що для вітальні можна обирати килими з ворсом, так і без нього. Перші виглядають більш привабливо та оригінально, але за їх поверхнею потрібний ретельний догляд. Ті, хто надає перевагу практичності, можуть обрати варіанти без ворсу. Частіше всього килими, які будуть використовуватись у вітальні, виготовляють із джута або вовни. Можуть використовувати і синтетичні види матеріалів.

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Пожалуйста, введите ваш комментарий!
пожалуйста, введите ваше имя здесь