Реєстрація Благодійної організації: правила та поради

Багато чули про існування різних благодійних фондах. Дані об’єднання створюються перш за все з метою посильної допомоги нужденним в тому чи іншому напрямку.

Діяльність часто здійснюється і підтримується в подальшому на постійній основі різними спонсорами або просто не байдужими людьми, які не можуть пройти повз чужої біди.
У 2023 році щоб заснувати власну таку організацію, потрібно дізнатися більше про некомерційну сторону питання. В першу чергу тут мається на увазі ідея безкорисливого надання допомоги без мети переслідування отримання будь-якого прибутку. Рекомендується почитати більше інформації на https://www.legalact.com.ua/reyestracziya-blagodijnoyi-organizacziyi/, щоб розуміти про що саме йде мова і визначитися з основною концепцією майбутньої компанії.

Основні правила

В організаційному питанні багато уваги приділяється вивченню переліку правил, згідно з якими формується так звана «скарбничка». Вона необхідна для вирішення поставлених завдань і потрібно її регулярне поповнення за рахунок сторонніх фінансових ресурсів переважно на добровільних засадах.

До правил тут відносяться наступні:

  • покрокові реєстраційні дії регламентуються в Конституції держави, а також в законодавчих актах;
  • заборонено займатися благими справами одночасно з підприємництвом;
  • у Статуті БФ повинні бути в обов’язковому порядку прописані справжні цілі;
  • у найменуванні прийнято відображати суть і характер майбутньої діяльності;
  • склад органів управління має на увазі наявність ради, керівника та піклування.

Загальні поради та рекомендації

Якщо прислухатися до досвіду тих, хто зумів заснувати благодійні фонди, які успішним чином продовжують функціонувати в даний час, то можна виділити кілька ефективних і грамотних порад:

  • в якості пожертвувань приймаються не тільки грошові кошти, а й продукти харчування, спеціальне обладнання, медичні препарати, а також одяг і взуття, в залежності від специфіки діяльності конкретно взятого фонду;
  • у вищому органі управління може перебувати виключно одна людина;
  • також варто не забувати про те, що необхідно докладним чином представити громадськості продуману програму;
  • з отриманих доходів приблизно близько вісімдесяти відсотків слід відраховувати на виконання запропонованих зобов’язань, а решта — на заробітну плату працівникам.

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Пожалуйста, введите ваш комментарий!
пожалуйста, введите ваше имя здесь