Гнутий профіль з рулонної сталі: правила виготовлення

Асортимент металевих виробів дуже широкий. З металу реально зробити практично все: від гвинтів і болтів до ангарів і скульптур.

Існують спеціальна продукція, виробляється за параметрами замовника, і звичне серійне виробництво стандартний продукції. У виготовленні гнутих профілів це розділення теж простежується. Такі металовироби роблять багато компаній-в Україні, наприклад, на гнутому профілі спеціалізується SJ Profil Ukraine.

Трохи теорії

Профіль-металева планка заданого перетину. До профілями пред’являють високі вимоги: товщина стінок однакова, поверхня позбавлена пошкоджень, сам продукт виглядає привабливо і стійкий до корозії.

Способів отримати з металевого листа профіль багато. Гнучка відноситься до найбільш вигідним. Профілі, вироблені таким методом, називають гнутими. Якщо звичайний профіль прямий, гнутий згинається всіма можливими способами.

Для виробництва профілів потрібна листова сталь-металеві сталеві листи. Рулонна сталь-різновид листової. Вона тонка і скочується в компактний рулон для зручності транспортування.

Виготовлення профілю

Щоб отримати гнутий профіль, потрібен профілезгинальний верстат. Його діючі елементи називають валками. Перед процедурою валки потрібно відкалібрувати, щоб отримати профіль потрібних параметрів.

Далі береться рулонна сталь і заправляється в обладнання. Воно згинає її і прокатує по Валках, надаючи потрібну форму. У міру готовності результат нарізають на окремі профілі. Готовий профіль можна додатково обробити-просвердлити отвори.

Перевага

Гнутий профіль міцний і надійний. Використання профілегибочного обладнання дозволяє отримати дешеві вироби. Сталі не потрібна додаткова обробка (крім захисту від корозії), так що собівартість продукції низька.
Є у гнучкі і інший вагомий плюс. Метал не піддається нагріванню. Відповідно, він зберігає всі закладені в нього властивості і не втрачає міцності. Отриману продукцію можна сміливо використовувати для несучих каркасів — метал витримає.

Калібрування валків дозволяє виробляти не тільки стандартні вироби. Можливе виготовлення будь-якого гнутого профілю на замовлення. Вироблені за параметрами замовника вироби відрізняються від звичних тільки формою. Якість залишається такою ж.

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Пожалуйста, введите ваш комментарий!
пожалуйста, введите ваше имя здесь