Фіксатор вантажу у вантажівках: як обирати

Закріпити вантаж – прямий обов’язок водія не тільки на підставі норм та стандартів EN 12640. Якщо вантаж транспортується тривалий проміжок часу, то є ймовірність його пересування нерівними ділянками дороги з підйомами та спусками.

Достатньо крутизни кута ∠ 10°, щоб говорити про небезпеку. Зберегти вантаж при крутості ∠30° досить складно. Діють прості закони фізики. Фіксатор вантажу у вантажівках надійно його закріпить дивитись тут https://nevpa.com.ua/ua/g3417460-elementy-fiksatsii-gruza. Управляти транспортним засобом у такому разі стане набагато простіше, а отже – безпечніше.

Телескопічна розпірна штанга є сучасним пристроєм, що надійно фіксує вантаж, що перевозиться. Для виготовлення такого пристрою використовують метал – сталь, алюміній. Здатність штанги розкладатися шляхом переміщення однієї частини вздовж іншої спрямована на максимальне виконання функції виробу. Що б пристрій не ковзав, на його кінцях передбачені затискачі храпового типу з язичками храповика. Протиковзні подушечки також беруть участь у забезпеченні стійкості пристосування. Корисність таких розпірок безпосередньо відчувається при перевезенні ваг.

Для правильного вибору фурнітури слід відштовхуватися не лише від її використання. Враховуються параметри автомобіля. Для кузова, ширина якого 2,26 — 2,63 метра планки кріплення з діаметром 38-42 мм ідеально підійдуть. Підійдуть вони і для кузова з параметрами: 2,35 – 2,72 метри. Метал пристроїв не втрачає своїх фізичних властивостей як за максимально низьких (-35℃), так і максимально високих температур (+70℃). Відповідно враховується проміжний температурний інтервал.

Для надання кузову більшої жорсткості використовують проміжні блокуючі поперечки. Їхня дія актуальна при неповній завантаженості кузова. У таких випадках вантаж надійно кріпиться до бортів кузова. Фіксатор вантажу у вантажівках може займати як вертикальне, так і горизонтальне положення. Але щоб фіксація була надійною, для штанги найкращим буде вертикальне положення, а планка дасть свою максимальну віддачу в горизонтальному положенні.

Ремінь для кріплення – ще один аксесуар, що кріпить вантаж. Складовими цього корисного доповнення є храповий механізм та поліестерова стрічка. Маса вантажу, що перевозиться і його габарити є визначальними при виборі фіксатора такого типу. Використовувати ремінь легко. Регулювання з наявним робочим діапазоном довжини не складне.

Варто зазначити, що єдиним правильним способом кріплення вантажу буде той, який забезпечить надійність кріплення. Тому вироби кріплення вантажів повинні обов’язково відповідати європейським стандартам перевезення вантажів. Передбачено відповідні регламенти щодо навантажень. Для вантажу 3,5 – 7,5 тонни – 800 даН. Якщо маса 7,5 – 2,0 тонн – 1000 даН. Понад 12,0 тонн – 2000 * даН. Наша компанія «Комтранс Україна» пропонує якісні вироби від провідних виробників вантажної фурнітури за прийнятними цінами.

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Пожалуйста, введите ваш комментарий!
пожалуйста, введите ваше имя здесь