Відновлення бухгалтерського обліку: етапи і особливості

Нерідко компанії стикаються з досить запущеною бухгалтерською звітністю.

У такому випадку компанія не може дотримуватися найбільш раціонального методу планування своїх дій, а керівник не може отримати достовірні дані про дохід підприємства і про його витрати. Щоб відновити облік, необхідно замовити відновлення бухгалтерського обліку на kievauditor.org.ua.

Особливості

Відновлення бухгалтерського обліку — процес, який дозволяє привести в порядок всі фінансові та податкові звіти компанії. Процес може зайняти кілька тижнів – кілька місяців. Як правило, період проведення відновлювальних робіт визначається, відштовхуючись від розміру компанії і від обсягу робіт, представлених до виконання.

При цьому, оперативність дій залежить від компетентності фахівця.

Процедура відновлення бухгалтерської звітності ґрунтується на перевірці документації, визначенні відсутніх документів і на виявленні некоректно складених документів. При цьому, аудит спрямований на виявлення помилок і їх усунення.

Як правило, фахівці, які займаються відновлювальними роботами, займаються перевіркою відповідності всіх документів нормам бухгалтерського законодавства, проводять оцінку вірності складання всіх звітів для податкової інспекції, а також відновлюють кадастрову звітність і налагоджують процеси подальшого обліку бухгалтерської сфери.

Етапи

Процес відновлення бухгалтерської звітності ґрунтується на декількох етапах:

  1. Проведення експрес-аудиту обліку. Перевірка дозволяє визначити поточний стан обліку. Для цього фахівець проводить аналіз всієї бази, визначає похибки, помилки і упущення штатного бухгалтера.
  2. Відновлення облікової бази, яке здійснюється за рахунок складання переліку документації, необхідної для звітності. Також фахівець відправляє запит до інспекції для перевірки виплат всіх податків, звіряє всі розрахунки з даними партнерів компанії, складає акт звірки по кредитних внесках.
  3. Проведення перевірки бази і відправка звіту.

Варто відзначити, що відновлювальні процеси виконуються декількома фахівцями, які окремо займаються кожним блоком фінансової складової компанії, наприклад, блоком виплати зарплат, або блоком обліку фінансів. Коли перевірка буде завершена, фахівці складають звіт про виконану роботу і відправляють його керівництву компанії, а після – до податкової інспекції.

В кінцевому підсумку підприємець отримує повний перелік звітів!

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Пожалуйста, введите ваш комментарий!
пожалуйста, введите ваше имя здесь